Blog

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Proiectul de norme pentru recunoașterea, reglementarea și încurajarea pieței de artă

Stiri - 25/09/2013 - 0 Comments

Până la această dată, MCPN nu a răspuns adresei formulate de ACOAR, referitoare la luarea în discuție a nevoii de actualizare a normelor de reglementare a spațiului de circulație a bunurilor culturale mobile.
Drept urmare, ACOAR a întocmit și înregistrat o nouă adresă de revenire la solicitarea inițială de dezbatere a proiectului, disponibilă pe site-ul ACOAR.

Conducerea ACOAR își exprimă îngrijorarea față de totala și inexplicabila lipsă de reacție a ministerului, cu privire la propunerea de modernizare a cadrului de reglementare a unuia dintre puținele domenii de piață culturală în emergentă definire și dezvoltare. Prin atitudinea adoptată, MCPN încălcă legea care îi atribuie misiunea de a colabora în domeniile reglementar și reprezentativ cu instituțiile culturale și asociațiile profesionale specializate, respectiv obligația legală a MCPN de a răspunde în termen de 30 de zile.

Conducerea ACOAR urmează să înregistreze la MCPN o nouă adresă, prin care să clarifice faptul că negustorii de artă asociați sub egida ACOAR acoperă aproximativ 90% din impozitele plătite în piața de artă și aproximativ 70% din sectorul privat al forței de muncă specializate. Astfel, întru buna și sănătoasa dezvoltare pe mai departe a pieței de artă, este nu doar imperios legal, dar și practic și constructiv ca MCPN să răspundă asociației și să colaboreze pe tema modernizării reglementării spațiului de circulație a bunurilor culturale mobile.