Blog

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER


Art Safari București 2016

Cea de-a treia ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari, cea mai mare expoziție de artă din România, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului București, sub patronajul UNESCO și al Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor UNESCO, are loc în Palatul Dacia-România (aflat pe str. Lipsani 18-20, lângă B.N.R), în perioada 5-15 mai 2016. Asociația Comercianților cu Opere de Artă din România sprijină, de asemenea, în calitate de partner acest amplu demers cultural, ce vizează energizarea pieței românești de artă și stabilierea unor căi de comunicare sustenabile cu lumea artistică internațională.

Timp de 11 zile, publicul va fi cucerit de artă, fie că vorbim despre artă de patrimoniu, modernă sau contemporană. 60 de galerii și instituții culturale din țară și străinătate, 5 colecții private expuse în premieră și o expoziție centrală de 350 de opere în cinstea Centenarului Dada vor pune Bucureștiul pe harta marilor târguri de artă din lume.

De la cele mai noi galerii active (Balamuc, AICC, Borderline Art Space, Pilat Gallery, Nostru Group etc.), până la cele deja cunoscute și cu influență (Anca Poterașu Gallery, Annart Gallery, Laborna Contemporary Art Gallery, Art Yourself, Galateca, Jecza etc.), Art Safari surprinde prin diversitatea și multitudinea formelor de exprimare artistică. Nu lipsesesc galeriile care se află pentru prima oară în București, venite din Timișoara, Botoșani, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu, Miercurea Ciuc, Bistrița sau cele din Cehia, Germania, Italia și Elveția. Cei ce vor vizita anul acesta Art Safari vor avea și o surpriză marca Brâncuși, însă mai multe informații vor primi chiar la fața locului.

De asemenea, publicul se va putea bucura de o mulțime de concerte, lecturi publice, perfomance-uri, spectacole de teatru, prezentări de artiști, dezbateri și conferințe variate, care vor atrage chiar un “dialog interstelar” înregistrat de Discovery Channel, între astronauți celebri, printre care si Dumitru Prunariu. Nici copiii nu vor fi neglijați, Art Safari Kids organizând o mulțime de workshop-uri care să le deschidă orizonturile culturale și să le provoace creativitatea.

De vineri, 6 mai, vizitatorii au liber la artă cu spirit pe Lipscani, iar în zilele de sâmbătă, 7 mai și 14 mai, le pot petrece până târziu în noapte la Palatul Dacia-România. Mai multe despre program și expoziție pe www.artsafari.ro


Art Safari București 2016

Cea de-a treia ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari, cea mai mare expoziție de artă din România, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului București, sub patronajul UNESCO și al Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor UNESCO, are loc în Palatul Dacia-România (aflat pe str. Lipsani 18-20, lângă B.N.R), în perioada 5-15 mai […]