Blog

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER


DANA ART GALLERY
Traian Mocanu | Atelierul

Expozitie de grafică și pictură

3-29 martie 2014

Pentru mai multe detalii click aici

Galeria Dana invită publicul ieşean la expoziţia de grafică şi pictură intitulată „ATELIERUL” a pictorului, poetului, eseistului Traian Mocanu şi la lansarea cărţilor de poezie „Atelierul I şi II” şi „Mielul de apă”, luni 3 martie, ora 18 în strada Cujbă nr. 17. Expoziţia va fi prezentată de către prof.univ.dr. Cătălin Bordeianu iar volumele de poezie vor fi recenzate de scriitorii Emilian Marcu şi Horia Zilieru. De asemenea, va avea loc un concert de muzică de jazz susţinut de formaţia Transfer Maxi Band a Şcolii populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi.

„În lucrările sale de grafică, artistul plastic Traian Mocanu pare că derulează filmul unei munci desfăşurate în singurătatea eremită a atelierului, conturând profilul unui artist care explorează autonomia expresivă a liniei care dă astfel contur unui univers oniric într-o „zidire de imagini”. Desenul său este „muzică a memoriei”, muzică a straturilor abisale, continuă visul interior, fantasticul aparând ca o imanentă a realului care introdus în anumite contexte se irealizează. Elementele reale funcţionează ca simboluri încorporând nostalgii sau contradicţii existenţiale.

Grafica artistului pare o exorcizare a dezintegrării ontologice, a vrăjii şi a morţii, un adevărat descântec de alungat urâtul. Lucrările artistului crează o atmosferă, subtilă şi plină de simboluri, acestea sugerează mai degrabă decât afirmă, sau mai bine spus evocă în loc să descrie. Pentru Traian Mocanu, atitudinea esenţială a materializării poetice capătă sensul afirmaţiei lui Hugo Friedrich: .” (Maria Bilaşevschi)


DANA ART GALLERY
Traian Mocanu | Atelierul

Expozitie de grafică și pictură 3-29 martie 2014 Pentru mai multe detalii click aici Galeria Dana invită publicul ieşean la expoziţia de grafică şi pictură intitulată „ATELIERUL” a pictorului, poetului, eseistului Traian Mocanu şi la lansarea cărţilor de poezie „Atelierul I şi II” şi „Mielul de apă”, luni 3 martie, ora 18 în strada Cujbă […]